Hoi, ik ben Steffi

yoga docent en holistische buikmassage therapeut en gespecialiseerd in het bekkengebied van de vrouw

Als geen ander weet ik hoe belangrijk het is om ruimte te vinden in je lichaam

Toen ik bezig was met mijn Master opleiding Architectuur was ik opzoek naar iets wat mij wat ontspanning kon geven. Yoga was altijd al een hobby van mij die ik toen weer oppakte en niet meer heb losgelaten.

Ter verdieping van mijn practice heb ik in 2014 na het afronden van mijn Master opleiding een teacher training gedaan op Bali. Al kort daarna kwam ik erachter dat ik het lesgeven toch wel heel erg leuk vond en begon ik met een wekelijkse yogales op de zondagochtend. Eind 2015 besloot ik dat ik meer wilde gaan doen waar ik blij van wordt, yogales geven was daar een van, dus besloot ik mijn wekelijkse yogales uit te breiden naar meer. Al snel had ik meerdere vaste lessen en werd het eigenlijk te veel naast mijn andere baan als chef-kok bij een kinderdag verblijf. Ik liep tegen een burn-out aan en moest een keuze maken. Ging ik door met mijn passie koken of met mijn liefde voor yoga? Yoga heeft gewonnen en sinds 2018 werk ik full-time als zelfstandig yoga docent. In mei 2019 is daar een eigen yogastudio, Samudra Yoga & More, bij gekomen die ik sinds juli 2020 alleen run. 

Ik ben gek op de anatomie en de allignment van het lichaam in de yoga. Daarom vind ik het dus heerlijk om hier steeds meer over te leren. Regelmatig ga ik dan ook naar workshops en trainingen om mijzelf steeds meer te verdiepen in de anatomie en filosofie van yoga. Doordat ik zelf al jaren pijn had in mijn bekkengebied ben ik mij, tijdens mijn advanced teacher training, in dit gebied van de vrouw gaan specialiseren. Door middel van zelfontdekking, specifieke technieken en veel aandacht heb ik mijn pijn met behulp van onder andere yoga onder controle weten te krijgen. Nu geef ik hier workshops en 1-op-1 sessies over. Het heeft er ook voor gezorgd dat ik in 2019 mijn aanbod heb uitgebreid met holistische buikmassages omdat mij zo enorm heeft geholpen spanning los te maken in het buik en bekkengebied. 

Mijn yoga lessen zijn een leuke mix tussen vinyasa, slow flow en yin. Het zijn heldere lessen, met een duidelijke opbouw en veel aandacht voor de allignment, zodat mijn studenten het beste aan hun lichaam kunnen geven. Voorop staat in mijn yogalessen dat je leert te luisteren naar je eigen lichaam. Dit is een van de grootste lessen die yoga mij heeft gegeven en geef ik dan ook graag door aan jou. 

Frog Lotus Yoga – RYT 200 hr Vinyasa Flow – Augustus 2014
Sadie Nardini – Core Strength Vinyasa Trained – Augustus 2016
Yoga Moves – RYT 300 hr Advanced Your Yoga – 2016-2017
Coral Brown – Mandala of Asana Shive Rea – January 2017
Leslie Howard – Yoga for Pelvic Health – February 2017
Alison Melvin – Yin Yoga and Energy – February 2018
Isa Herrera – Female Pelvic Floor Training – Augustus 2018
Zendrik Van Der Merwe – Chi Nei Tsang Therapist Training – March 2019
Eliane Bernhard – Deeprelax Signature Yoga Nidra Teacher Training – July/September 2019