Chi Nei Tsang

Holistic Belly Massage

Chi Nei Tsang is een methode ontwikkeld door de taoïsten en ruimte toxines, negatieve emoties en overmatige hitte of warmtetekorten op die de organen doen disfunctioneren. Volgens de Tao is het fysieke lichaam ontstaan vanuit de navel, vanuit daar waren we verbonden aan onze moeder.

Deze methode is geschikt voor iedereen die een verbeterd niveau van gezondheid zou willen ervaren, zowel op een fysiek als een emotioneel niveau. Het is een diepe, energetische massage van de buik en de interne organen om alles weer beter te laten stromen, blokkades op te heffen en weefsel te ontspannen.

De meeste spijsverteringsstoornissen profiteren van deze buikmassage en er wordt vaak verbetering van reproductieve en seksuele gezondheid ervaren. Zoals op het gebied van onvruchtbaarheid, menstruatieproblemen zoals PMS, PSCOS, endometriose en menopauze.

Chi Nei Tsang ontgift, herstructureert en versterkt het lichaam. Alhoewel de massage zich voornamelijk concentreert op de buik, beïnvloed de massage het hele lichaam, waaronder lymfatische, spijsverterings-, ademhalings-, en reproductieve systemen, evenals het zenuwstelsel als immuunsysteem.

Chi Nei Tsang stimuleert de inwendige organen om efficiënter te werken en helpt bij het corrigeren van houdingsproblemen voortkomen vanuit onbalans in het buikgebied. Diepgewortelde spanningen worden losgelaten en vitaliteit hersteld.

 

Chi Nei Tsang helpt mensen groeien en veranderen door naar hun lichaam te leren te luisteren. Pijn en andere symptomen worden niet begrepen als problemen die moeten worden opgelost, maar als boodschappen om op te letten. Een dergelijke benadering zorgt voor echte genezing in plaats van alleen de symptomen te genezen.

Chi Nei Tsang kan helpen bij:
– Spijsverteringsproblemen, darmproblemen, opgeblazen gevoel, constipatie, prikkelbare darm
– Maagklachten, maagzuur, oprispingen, rommelende buik
– Onverwerkte emoties, moeite met op passende wijze uiten van emoties
– Astma, gespannen middenrif, niet diep kunnen adem halen
– Verlichten van gevolgen emotionele & werkgerelateerde stress (depressie, angst, verdriet, trauma)
– Vermoeidheid, uitputting, lusteloosheid, slaapproblemen
– Hormonale klachten, vaak moeten plassen
– Menstruatieklachten, vruchtbaarheidsproblemen, overgangsklachten
– Rugklachten, schouderklachten, nekklachten, hoofdpijn
– Pijn aan armen, handen, vingers
– Problemen gerelateerd aan psoas spier
– Pijn aan benen, knieën, kuiten, enkels, voeten

Wat te verwachten

 Deze methode is niet geschikt voor personen die het afgelopen jaar een buikoperatie hebben ondergaan. Het wordt niet toegepast tijdens de zwangerschap, tijdens de menstruatie of wanneer je een spiraal hebt voor korter dan 3 jaar. Het is belangrijk om geen grote maaltijd te eten voor Chi Nei Tsang, helemaal geen voedsel meer voor ongeveer 2 uur voor de behandeling en niets meer drinken een uur van te voren. De duur van de behandeling is 90 minuten. 

De buikmassage wordt voornamelijk uitgevoerd op de buik, met olie, in samenwerking met de ademhaling en helende geluiden die verband houden met de verschillende organen zoals voorgeschreven door de traditionele Chinese geneeskunde. Na de behandeling wordt er wat werk verricht aan de rest van het lichaam om ervoor te zorgen dat de energie die vrijkomt uit de buik niet wordt opgeslagen of opgesloten in andere delen. 

 eerste behandeling/losse behandeling – €90
3 behandelingen €225 – €75 per sessie van ±75 min  
(de eerste sessie altijd 90 min) geldig 3 maanden
6 behandelingen €420 – €70 per sessie van ±75 min 
(de eerste sessie altijd 90 min) geldig 6 maanden

Hoeveel behandelingen je nodig hebt is heel persoonlijk, sommige hebben genoeg aan 1 enkele behandeling, maar de meeste hebben voldoende aan 4/5 sessies. 

De behandeling vindt plaats bij Samudra Yoga & More op de Raamweg 16 in Den Haag.

The belly massage was extremely relaxing experience form the very beginning till the end. The mix of soft music, initial relaxation and breathing calmed my mind and the massage calmed my body. The belly massage itself was surprisingly not uncomfortable (as I had expected), rather relaxing. The treatment really helped to ease tension from my left foot. Overall, after the session I felt calm and centered. Highly recommend this to others! Thank you Steffi for healing me!

Sara

Ik ben Steffi heel dankbaar dat ik de massage heb mogen ervaren. Het was in het begin een beetje spannend, omdat je niet weet hoe je lichaam er op zal reageren. Steffi zorgde ervoor dat ik mij helemaal op mij gemak voelde. Je kan bij haar echt jezelf zijn. Sommige delen waren erg gevoelig, maar zij houdt daar echt rekening mee. Ik voelde mij zo ontspannen dat ik het jammer vond dat de massage voorbij was.

Esther

De massage was fijn en ontspannen, met hier en daar een vinger op de zere plek. het heeft mijn gevoelige darmen in beweging gezet. Sinds de massage is mijn eetbehoefte veranderd, ik merk dat ik meer luister naar vat mijn lijf nodig heeft. Heel Fijn!

Babiche

Steffi gave me a chi nei tsang belly massage… Boy, she is goooddd! I was a bit nervous because my belly is super sensitive as I got some trauma stored there for years which started to shift only at the beginning of this year… Yeas it was intense. But I seem to feel lighter in a way!

Cuny

I had a trial massage with Steffi and it was a great experience. She creates a safe space that makes you feel help and cared for. I would really recommend the Chi Nei Tsang massage, and while for some a belly massage can feel uncomfortable, it’s a great way to get more in touch with our body and your emotions even though some triggers may come up. Know that you are in good hands with Steffi and the massage will only go as deep as you are willing to go.

Gabi

Steffi geeft aandacht aan een onderdeel van het lichaam dat vaak wordt overgeslagen, maar het allermeest liefde, aanraking en ontspanning kan gebruiken. De massage en het gebruik van bepaalde drukpunten geven letterlijk ruimte, een soepelere doorstroming van energie en bewustwording van stress in het buikgebied. 

Femke

Ik heb van Steffi een massage mogen ontvangen. Ik ging er open, met een lichte spanning en zonder verwachtingen in. Maar wat was het fijn! Ik heb de massage als mega ontspannend ervaren, wat voor mij een hele kunst is! Normaal kan ik me niet zo goed ontspannen. Nu kon ik me echt helemaal overgeven aan Steffi. Ze had ook wat gevoelige plekken te pakken en het was interessant om na de sessie te horen waar die gevoelige plekken voor stonden in mijn lijf. Na de massage voelde ik me licht en vrij en dit gevoel heb ik fijn nog even vast kunnen houden.

Chrissy