Steffi von Brunner

Female sexuality & pelvic health coach

Ik ben Steffi

Een toegewijde wellnessspecialist met een unieke missie: vrouwen empoweren om hun bekkenkracht en -gezondheid te herwinnen. Mijn persoonlijke reis van het overwinnen van meerdere burn-outs en leven met chronische bekkenpijn en vaginisme heeft me doen inzien hoe belangrijk ruimte in lichaam, geest en ziel is.

Mijn benadering is geworteld in jaren van onderzoek, training, cursussen en literatuurstudie, waarbij ik een diepgaand inzicht heb verworven in diverse methoden om ruimte te creëren in het lichaam en de geest. Ik ben gespecialiseerd in het ondersteunen van vrouwen die last hebben van bekkenpijn, pijn tijdens seks of problemen met hun orgasme. Ik help hen terug naar genot en vertrouwen in hun lichaam, zodat ze een leven vol plezier en onbegrensde mogelijkheden kunnen ervaren door meer vanuit hun bekken te leven.

 

picture of steffi von brunner, she sits in easy pose on the ground and looks straight to the camera. She wears a trousers and a wrap top in a black and white flower print and wears pink transluscent glasses
picture of steffi von brunner, she sits in easy pose on the ground and looks straight to the camera. She wears a trousers and a wrap top in a black and white flower print and wears pink transluscent glasses

Mijn reis begon met yoga op 14-jarige leeftijd. Tijdens mijn studie voor een Master in Architectuur, nam yoga een significant deel van mijn leven in. Na mijn afstuderen, reisde ik naar Bali voor een yogadocentenopleiding, een ervaring die mijn beoefening verdiepte en mijn passie voor het lesgeven in yoga ontwaakte. Het was deze liefde voor yoga die me naar verdere trainingen leidde en me uiteindelijk naar het bekken bracht.

Mijn interesse in het vrouwelijke bekken bracht me op het pad van verschillende modaliteiten naast de bekkenyoga. Ik trainde met bekkenfysiotherapeut Isa Herrera en begon Chi Nei Tsang therapie te bestuderen met Zendrik van der Merwe. Ik voltooide een Reiki-cursus met Lisa Powers, Living Lightly Massage met Iza Wijffels en Pelvic Massage met Janneke Robers & Richelle van Gerwen. Hiernaast ben ik ook in het vrouwelijk zenuwstelsel gedoken met Kimberley Ann Johnson. Dit werd gevolgd door de jaarlange opleiding van Layla Martin: VITA Sex, Love & Relationship Coaching, Female Sexuality en Life Transitions.

Deze veelzijdige benadering heeft me een uitgebreid begrip gegeven van bekkengezondheid en hoe ik mensen met bekkenproblemen kan helpen. Mijn missie wordt gedreven door mijn passie om vrouwen te empoweren, hun bekkenkracht en -gezondheid te herstellen, en hen te begeleiden naar een leven van minder pijn en meer vrijheid.

Self-healing is a journey, not a desitnation - Bianca Sparacino

In de Media

Klik op de foto om naar de opname te gaan!

Winter special: women’s roundtable

Pussy & The Podcast: From Vaginismus to Painfree Sex: a Holistic Approach to Healthy Sexuality

Everything is Om by Sabrina Soebhan: Interview met Steffi von Brunner: Pijn bij seks en omgaan met bekkenklachten

picture of the hands of steffi von brunner filled with crystals on the beach

Verschillende meditaties voor het bekken op het gratis platform InsightTimer

De Bewuste Flamoes Podcast: Vaginisme met Steffi von Brunner

The Spiritual Feminist: Pelvic Health, Holistic Belly Massage & Healing in Community

Healing begins the moment you accept who you truly are - Daul Kim

Opleidingen & trainingen

Frog Lotus Yoga – RYT 200 hr Vinyasa Flow – 2014
Sadie Nardini – Core Strength Vinyasa Trained – 2016
Yoga Moves – RYT 300 hr Advanced Your Yoga – 2016-2017
Coral Brown – Mandala of Asana Shive Rea – 2017
Leslie Howard – Yoga for Pelvic Health – 2017
Alison Melvin – Yin Yoga and Energy – 2018
Isa Herrera – Female Pelvic Floor Training – 2018
Zendrik V/D Merwe – Chi Nei Tsang Therapist Training – 2019
Eliane Bernhard – Deeprelax Yoga Nidra Teacher Training – 2019
Lisa Powers – Reiki Level I, II, Master – 2020
Leslie Howard – Pelvic Floor Yoga Teacher Training – 2020-2021
Kimberly Johnson – Activate Your Inner Jaguar (somatics and the nervous system) – 2021
 

Universiteit Leiden & Leiden University Medical Center – Anatomy of the Abdomen and Pelvis; a journey from basis to clinic – 2021-2022
Kimberly Johnson – Activate Your Inner Jaguar (somatics, relationships and the nervous system) – 2022
Iza Wijffels – Living Lightly Massage Training – 2022
Janneke Robers & Richelle van Gerwen – Pelvic Massage level 1&2 Earth & Water – 2023
Therapeutisch Opleidingscentrum Kersten – Chinese Head-, Neck- and Shoulder Massage – 2023
Layla Martin – VITA™ Coaching Method for Sex, Love & Relationships – 2023-2024
Layla Martin – VITA™ Female Sexuality & Life Transitions 2024

 

Gratis 60 minuten yoga les

Gefocust op de heupen, het bekken en de onderrug: 30 minuten flow en 30 minuten yin yoga

Ik mocht een buikmasssage ontvangen van Steffi. Van tevoren wist ik niet goed wat ik kon verwachten en was ik een beetje zenuwachtig. Steffi legde alles van tevoren goed uit, maar nog belangrijker, ondersteunde het hele proces met een kalme en gegronde, liefdevolle energie. De buikmassage was een feestje en bracht mij in een heerlijke en diepe ontspanning. Het was een hele zachte en liefdevolle ervaring waar ik intens van heb genoten. De dagen daarna voelde ik dat er vanalles in gang was gezet en was mijn buik flink aan het werk. De eerstvolgende periode daarna was korter en kwam die ook meteen goed door. Heel fijn! Dankjewel Steffi.
Lisanne van Niekerk
Lisanne van Niekerk
2024-05-05
Steffi has magic hands that help to release old pain and relax.
Kate kirk
Kate kirk
2024-05-04
Ik heb een hele fijne eerste ervaring met Steffi gehad. Ze is geduldig, lief en heeft een hele fijne energie. Ik voelde me veilig en kon mij openstellen. Steffi neemt de tijd voor je en je kan al je vragen stellen. Het is meteen te merken hoeveel kennis zij heeft! Ik raad Steffi zeker aan!!
MSS
MSS
2024-04-27
I have been working with Steffi for almost 2 years now and can only recommend her. Suffering from perimenopause, the anxiety and self-doubt which comes at this stage in life, she has been fundamental in my acceptance and healing process. I feel much better today and mostly due to our treatment sessions. Steffi is always present, is a true listener and an avid learner. She is always studying new things to bring to the practice and help her patients. I am always amazed by her knowledge and love for the pelvis and her willingness to sooth every patient. Thank you, Steffi, for this wonderful journey.
ATF
ATF
2024-02-11
De bekkenmassage door Steffi was een bijzondere ervaring. Steffi werkt heel respectvol, zorgvuldig en goed afgestemd. Ze ondersteunt je met haar eigen lichaam (o.a. schouders/benen) tijdens deze massage en past verschillende technieken toe om ruimte te maken en stroming te creëren. De zachte flow tijdens de massage voelt heerlijk aan. Na afloop voelde ik heel veel ruimte in benen, bekken en rug. Heerlijk!
Janine van Schaik
Janine van Schaik
2024-01-02
Heerlijke buikmassage ontvangen bij Steffi! Echt genieten!
manuela vonk
manuela vonk
2023-07-23
Ik heb een bekkenmassage ontvangen van Steffi. Van tevoren had ik geen idee wat ik kon verwachten. Hoe kun je nu een bekken masseren? Maar door je met aandacht in allerlei yoga houdingen te leggen die het bekken oprekken en stimuleren laat Steffi heel veel gebeuren in dit gebied. Het is heerlijk om je helemaal over te geven aan haar en het te laten gebeuren. Overgeven aan de vrouwelijke flow. Naast de massage past ze ook energiewerk toe, waardoor ik me nog extra goed kon ontspannen en echt in een andere 'state of mind' terecht kwam. Deze massage is een aanrader voor mensen met onderrug klachten en voor vrouwen die hun gezonde vrouwelijke energie tot wasdom willen laten komen.
Marije Douma
Marije Douma
2023-06-20
Ontspannen en hele fijne ervaring. Het voelde compleet. Het voetenbad, de thee, snacks, het bewust landen in mijn lichaam, de temperatuur. Heerlijk. Ik kom zeker terug.
Samirah Belt
Samirah Belt
2023-04-11

Menu

Foto’s op deze website zijn gemaakt door Landa Penders, Lisanne Van Der Werve en Martijn Waasdorp

Steffi is hier om je te ondersteunen op je reis naar jouw bekken, of het nu gaat om ruimte creëren door lichaamswerk of begeleiding naar een leven vol plezier en vertrouwen. Klik hier om een gratis 30 minuten call met mij te boeken en te leren hoe ik jou kan begeleiden om je gegrond, pijnvrij en krachtig in je bekken te voelen..

Let’s get social